Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fókuszban Japán, a csodák országa
  2024-01-06 21:00:18, szombat
 
 







ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL - FÓKUSZBAN JAPÁN, A CSODÁK ORSZÁGA


Fókuszban Japán, a csodák országa

Japán földünk egyik legkülönlegesebb országa, melynek sok évszázados elszigeteltsége egy sajátos kultúrát hozott létre

Varázsát éppen az adja, hogy a furcsa szokások, az eltérő életszemlélet és a szupermodern technikai csodák árnyékában egzotikus vallási szentélyek és régi várak húzódnak meg. A turisztikai attrakciókhoz tartoznak még a szép tájak, az elbűvölő japán kertek és a megdöbbentően változatos ételek a világ egyik legbiztonságosabb és legtisztább országában. A II. Világháború romjaiból felépített Japán ma a világ egyik leggazdagabb országa.

Japán a világ egyik legmegfoghatatlanabb, legkülönlegesebb ázsiai országa. Az itt élő emberek több tízezer éves kultúrája még mindig erőteljesen jelen van a mindennapi életben. Fegyelmezettségben, tisztaságban és precizitásban nincs párjuk a világon. Építészeti csodáikat évente több millió túrista látogatja meg. Ez az ország azonban nem csak a különleges kultúrájáról, építészeti remekműveiről híres, hanem extrém és európai fejjel olykor felfoghatatlan találmányairól is - legyen az gasztronómia, háztartási eszköz, lakóhely, viselkedés, ennyi extremitással sehol máshol nem találkozunk. Ezekből csemegéztünk most!







Gésa

A gésa tradicionális, japán szórakoztató művész, aki kiemelten jártas a művészetekben, úgy mint a zenélés, teázás, tánc. Az első női gésák a 17. században jelentek, a feladatuk a szórakoztatás volt. Megjelenésüket államilag szabályozták, kimonójuk, hajviseletük és sminkjük a mai napig egyedülálló a világon. A gésák szolgáltatásai kizárólag a japán arisztokraták számára volt elérhető. A gésákat már gyerekkorukban, 6 éves 6 hónapos 6 napos korukban kezdték el tanítani, hosszú éveken át.

Gésának lenni hatalmas megtiszteltetés volt. A második világháború alatt, az álgésák megjelenésével megváltozott a megítélésük, manapság már csak 1000 körüli a hivatásos gésák száma, ők Kiotóban és Oszakában élnek. Velük leginkább nívós éttermekben, teaházakban találkozhatnak. Annak, aki igazi gésát szeretne látni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egy estét együtt tölteni egy gésával, minimum ezer dollárba kerülhet - minél idősebb egy gésa, annál drágább a szolgáltatása. Fontos megjegyezni, hogy a gésák nem örömlányok, nem lehet tőlük pénzért szexulási szolgáltatásokat kérni.










Kapszula hotelek

Európai ember száma felfoghatatlan látvány és élmény is egyben a Japánban kedvelt kapszulahotel. Ez egy 2X1 méteres,műanyag kapszula, amihez közös fürdő és internet elérhetőség tartozik. Az ilyen jellegű alvóalkalmatosságok a '70-es évek végén bukkantak fel, fő céljuk az olcsóság és a helytakarékosság volt. Ezekeben a hotelekben valóban egy kapszulában töltöd az éjszakát.







Fekete hamburger

Kuro Taisho és a Kuro Shogun jellegű burger ma már Európában is egyre több helyen található, ám mindez Japánból indult. A buci színét bambusz szénnel színezik, a szószt pedig a tintahal tintájával. A hús, a buci és a szósz is mind koromfekete - a látvány igen bizarr, de akik kóstolták azt mondják, hogy ízében hasonlít a normális burgerekhez.










Automaták

Japánban szinte mindenhez találsz automatát. Míg itthon az óvszer automata különlegességnek számít, addig ez Japánban egy megszokott dolog. Fagyit, üdítőt, játékot, mindenféle kész ételt, szexuális segédeszközöket, még használt bugyit is vásárolhatsz automatákban.







Különleges, zenélő wc-k

Japánban szinte mindenhol különleges wc-kel könnyíthetünk magunkon. Zenélnek, villognak, automatikusan fel-és lecsukódnak és papír használata nélkül, vízzel oldják meg a tisztítást is. Ha nem tudsz japánul, nehéz dolgod lehet, ugyanis angolul nincs hozzá használati utasítás. Az ezerféle gomb közül nehéz kiválasztani a nekünk fontosat.













Love hotel

Bizony Japánban a szerelmesek intim együttlétének is van külön tere. Mivel a japán otthonok igen vékony falakkal vannak ellátva, helytakarékosság miatt sokan, akár több generáció is együtt él, így a szerelmesek zavartalan együttlétéhez alakultak ki a hetvenes évek végén az ún. love hotelek, ahol az intmitásra vágyók csak egymással foglalkozhatnak. Létezik néhány órás, de több napos szolgáltatás is. Rendkívül diszkrét a hely, ugyanis a rendszámot letakarják az ottlét alatt, a hotelt pedig a garázsszintől lehet megközelíteni. A szobák minden igényt kielégítenek, hatalmas ágyakkal, tv-vel és internettel is ellátottak.







Közös esernyő használat

Talán az egyik legérdekesebb dolog, amivel Japánban találkozhatunk, az a közös esernyő használat. Minden étterem, bolt előtt található esernyő tartó, amiben esernyők vannak. Ezek az eszközök eső esetén bárki számára elérhetőek. Ha esik, a hely elhagyása után bármelyiket magunkkal vihetjük, majd amikor már nem használjuk őket, egy másik tárolóba elhelyezzük. Ezeket az esernyőket nem viszik haza, nem lopják el és nem teszik tönkre. Ilyen közös esernyőkkel és tárolókkal tele van a város.


TOP 10 - Japán
Link








 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: szolgáltatásokat, legkülönlegesebb, helytakarékosság, különlegességnek, megtiszteltetés, foglalkozhatnak, segédeszközöket, elszigeteltsége, találkozhatunk, találkozhatnak, felfoghatatlan, megjelenésüket, találmányairól, gyerekkorukban, megjelenésével, szolgáltatásai, arisztokraták, kapszulahotel, szórakoztatás, művészetekben, szolgáltatása, könnyíthetünk, együttlétéhez, megdöbbentően, precizitásban, együttlétének, életszemlélet, remekműveiről, automatikusan, attrakciókhoz, extremitással, garázsszintől, megközelíteni, tradicionális, legérdekesebb, kultúrájáról, csodák országa, sajátos kultúrát, furcsa szokások, eltérő életszemlélet, szupermodern technikai, turisztikai attrakciókhoz, szép tájak, elbűvölő japán, megdöbbentően változatos, világ egyik, mindennapi életben, ország azonban, különleges kultúrájáról, gésa tradicionális, szórakoztatás volt, gésák szolgáltatásai, Fókuszban Japán, ÉRDEKESSÉGEK NAGYVILÁGBÓL, FÓKUSZBAN JAPÁN, CSODÁK ORSZÁGA, Kuro Taisho, Kuro Shogun, Bizony Japánban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Messziről jött ember  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Mosolyogtál már ma?  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  Muratáj  Paul David Tripp Április 24  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Emlék  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A lelki élet nem arról szól, ....  Szent György napi hiedelmek, s...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Búzaszentelés  Emberként automatikusan értéke...  Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 26  Egyszerűen  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Életművészet  Palóc Grand Canyon  Szent György nap  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Alvó cica  Április 22. a Föld napja,  Bella István: Zsoltár  Ázzal aki csak szép  Semmit ne higgy el  Az Európai Unió is foglalkozik...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Muratáj  A Gömb  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki szeret, annak senki sem id...  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
csodák országa, sajátos kultúrát, furcsa szokások, eltérő életszemlélet, szupermodern technikai, turisztikai attrakciókhoz, szép tájak, elbűvölő japán, megdöbbentően változatos, világ egyik, mindennapi életben, ország azonban, különleges kultúrájáról, gésa tradicionális, szórakoztatás volt, gésák szolgáltatásai, japán arisztokraták, második világháború, álgésák megjelenésével, hivatásos gésák, zsebébe kell, estét együtt, ilyen jellegű, helytakarékosság volt, hotelekben valóban, kapszulában töltöd, buci színét, szószt pedig, tintahal tintájával, látvány igen, normális burgerekhez, óvszer automata, megszokott dolog, ezerféle gomb, nekünk fontosat, szerelmesek intim, japán otthonok, szerelmesek zavartalan, hetvenes évek, intmitásra vágyók, rendszámot letakarják, ottlét alatt, hotelt pedig, garázsszintől lehet, szobák minden, egyik legérdekesebb, hely elhagyása, másik tárolóba, szolgáltatásokat, legkülönlegesebb, helytakarékosság, különlegességnek, megtiszteltetés, foglalkozhatnak, segédeszközöket, elszigeteltsége, találkozhatunk, találkozhatnak, felfoghatatlan, megjelenésüket, találmányairól, gyerekkorukban, megjelenésével, szolgáltatásai, arisztokraták, kapszulahotel, szórakoztatás, művészetekben, szolgáltatása, könnyíthetünk, együttlétéhez, megdöbbentően, precizitásban, együttlétének, életszemlélet, remekműveiről, automatikusan, attrakciókhoz, extremitással, garázsszintől, megközelíteni, tradicionális, legérdekesebb, kultúrájáról, megváltozott, kiválasztani, csemegéztünk, gasztronómia, tisztaságban, hajviseletük, szórakoztató, szabályozták, nagyvilágból, kielégítenek, leggazdagabb, érdekességek, szupermodern, szolgáltatás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4894
  • e Hét: 24713
  • e Hónap: 64534
  • e Év: 242409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.